Χρήσιμες Πληροφορίες για τον Covid-19

 

Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά χεριών;

Έχουν τοποθετηθεί  συσκευές με απολυμαντικό χεριών σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του καταλύματος.  

Ποια είναι τα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται;

 Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ , ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) . 

Μπορείτε να δείτε εδώ τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) : https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19-odigies-gia-taxidiotes/

Μεταξύ άλλων είναι και η παρουσία προσωπικού έκτακτης ανάγκης, όπως επίσης και παροχή πληροφοριακού υλικού με στόχο την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση. 

Το προσωπικό, γνωρίζει τους παράγοντες που απαιτούν την άμεση περαιτέρω ενημέρωση των υπηρεσιών υγείας και ενημερώνονται διαρκώς σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις των αρμόδιων αρχών για την αποφυγή διασποράς. 

Ειδικότερα μέτρα σε ισχύ:

Σύμφωνα με τις οδηγίες των Eθνικών Yγειονομικών Αρχών, η σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής των χεριών καθώς και αναπνευστικής υγιεινής, η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, ο προσεκτικός καθαρισμός και η απολύμανση επιφανειών και χώρων, ιδιαίτερα όπου υπάρχει «επαφή»,  αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για την προστασία των πελατών και των εργαζομένων μας. Οι πελάτες μας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:  

 • Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική κατά την διαμονή σας στο κατάλυμα- . Ωστόσο φροντίστε να διαθέτετε επαρκή ποσότητα για προληπτικούς λόγους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
 • Οι εργαζόμενοι είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό) τα οποία και χρησιμοποιούν καθόλη τη διάρκεια της εργασίας τους.
   
 • Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του καταλύματος.
   
 • Η τήρηση των αποστάσεων είναι κυρίως μέτρο συμπεριφοράς , πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των πελατών (1,5 μέτρο) .Πελάτες που συνδιαμένουν, μπορούν να μην τηρούν την απόσταση αυτή.
     
 • Εγκαταστάσεις, εξοπλισμός και επιφάνειες συχνής επαφής , καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά με ειδικά υλικά.
   
 • Το προσωπικό , παρέχει πληροφόρηση για τα υγειονομικά μέτρα και επιβλέπουν την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων.
        

Τα παραπάνω μέτρα τελούν υπό διαρκή αξιολόγηση για την αποτελεσματικότητά τους, ενώ θα τροποποιούνται σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων Κρατικών Αρχών. 

Ποια μέτρα καθαρισμού / απολύμανσης εφαρμόζονται;

 • Τα υλικά καθαρισμού έχουν αντικατασταθεί με απολυμαντικά ταχείας δράσης.
 • Έχει ενταθεί η διαδικασία καθαρισμού σε συχνά χρησιμοποιούμενες επιφάνειες, όπως πόμολα, κουπαστές,  κ.λπ.
 • Κατά περίπτωση, πραγματοποιείται εκτάκτως ειδική απολύμανση ή vεφελοψεκασμός.

Τι μέτρα έχουν ληφθεί για την απρόσκοπτη λειτουργία του καταλύματος;

Για να εξασφαλιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για τη διατήρηση της επιχειρησιακής συνέχειας και παράλληλα με την προσπάθεια συγκράτησης της εξάπλωσης της νόσου, έχουμε θεσπίσει ένα Σχέδιο Απόκρισης COVID-19 που χαρτογραφεί τις προβλέψεις για τη διατήρηση ελάχιστου επιπέδου υπηρεσιών. 

Το Σχέδιο Απόκρισης συμπληρώνεται με δράσεις που αποφασίζονται σε καθημερινή βάση καθώς η κατάσταση εξελίσσεται. 

 

 

Πόστερ: Αποτελεσματικός τρόπος για το πλύσιμο των χεριών: